Indisk kycklinggryta med gult ris
6 portioner
800 g kycklingfiléer
1 gul lök
2 msk olja
1 dl mango chutney
4 dl yoghurt
Kryddpasta:
3 vitlöksklyftor
1 krm chilipulver
2 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
Gult ris:
3.5 dl basmatiris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0.5 tsk gurkmeja
2 msk smör
5 kardemummakärnor
3 nejlikor
7.5 dl vatten
1 tsk salt
Till servering:
2 dl skalad mandel
Skala och pressa vitlöksklyftorna. Blanda med övrigt till kryddpastan. Skala och hacka löken. Dela kycklingen. Stek kyckling och lök i oljan. Rör ner kryddpastan och stek lite till. Rör ner mango chutney och yoghurt. Låt puttra tills kycklingen är klar.
Skala och hacka lök och vitlök till till riset. Stek lök, ris och kryddor i smör tills löken är mjuk. Häll på vatten och koka på låg värme tills riset är klart, ca 10min. Strö över mandel vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar