Boeuf en daube
5 portioner
1.5 kg högrev
1 dl mjöl
salt och peppar
1 paket bacon
2 vitlöksklyftor
2 msk whiskey
200g champinjoner
5 portioner
1.5 kg högrev
1 dl mjöl
salt och peppar
1 paket bacon
2 vitlöksklyftor
2 msk whiskey
200g champinjoner
2.5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3.5 dl rött vin
4 morötter
1 nät steklök
6 svartpepparkorn
4 nejlikor
1 lagerblad
1 msk mejram
2 tsk timjan
1 dl hackad persilja
1 köttbuljongtärning
3.5 dl rött vin
4 morötter
1 nät steklök
6 svartpepparkorn
4 nejlikor
1 lagerblad
1 msk mejram
2 tsk timjan
1 dl hackad persilja
Tärna köttet. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd runt köttet i det. Strimla baconet och stek det, lägg sen i botten av en gryta. Skala vitlöksklyftorna. Bryn köttet och vitlöksklyftorna i fettet. Lägg ovanpå baconet. Häll på whiskeyn och skapa ur pannan ner i grytan. Dela svampen och svetta den. Lägg i grytan. Koka ur pannan med vattnet och häll i grytan. Skala och dela morötterna. Skala löken. Lägg i grytan med kryddorna. Smula över buljongtärningen och häll över vinet. Låt puttra i 3h.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar