lördag 10 februari 2024

Kinesisk apelsinkyckling

Ursprungligt recept från Zeinas kitchen

Kinesisk apelsinkyckling
3 portioner
Kycklingen:
600 g strimlad kycklingfile
1 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
Rapsolja till fritering
Apelsinsås:
2 apelsiner
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära 
0,5 dl ostronsås 
1 msk hoisinsås 
1 msk vinäger
2 msk japansk soja
2 msk farinsocker 
Till servering:
2-3 st salladslökar
Sesamfrön 

Pressa saften ur apelsinerna, skala och pressa vitlöken och riv ingefäran. Blanda alla ingredienser i en gryta och låt koka upp under omrörning. Låt sen sjuda försiktigt medan du lagar resten av maten.

Blanda mjölen. Täck kycklingstrimlorna i mjöl så de täcks helt. Fritera kycklingen ca 4min tills de är gyllene.

Strimla salladslöken. Lägg kycklingbitarna och salladslöken serveringskål och rör om Häll på hälften av såsen och vänd runt. Strö över sesamfröna. 

Servera med resten av såsen och tex ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar