tisdag 2 augusti 2022

Kanelsnurror


Kanelsnurror
ca 60 st 
150g smör
5 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
1.5 dl socker 
ca 1.5 l vetemjöl 
fyllning: 
100 g smör
1 dl socker 
2 tsk kanel 
1 ägg till pensling

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ljumma. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den stå och jäsa minst 20 min.

Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på smöret och strö över socker och kanel. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva och lägg på plåten med 3-4 cm mellanrum. Täck med bakduk. Låt jäsa.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar