måndag 17 augusti 2020

Hallongrottepaj

 


Hallongrottepaj
8 portioner
Pajdeg:
200g smör
1.25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4.5 dl vetemjöl
0.5 dl skrädmjöl
1 tsk bakpulver 
1 ägg
Fyllning:
1.5 liter hallon
1 dl potatismjöl
0.5 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker smidigt. Rör ner ägget. Rör ner vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Tryck ut majoriteten av degen i en hög pajform. Förgrädda pajbotten i ca 10 minuter. Blanda den överblivna degen med skrädmjölet.
Blanda hallonen med potatismjöl. Häll ut i pajformen. Ringla över sirapen. Strössla över den sista degen. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader. Grädda tills pajen fått fin färg i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar