lördag 18 augusti 2018

Lax- och gurkrullar


Lax- och gurkrullar
4 portioner
2 gurkor
150 g kallrökt lax
1 avokado
1 knippe gräslök
1 dl gräddfil
1 tsk wasabipasta
1 tsk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön

Blanda gräddfil och wasabipasta. Hyvla gurkorna på längden. Lägg plastfolie på en sushimatta, lägg gurkskivorna lite omlott ovanpå (det kan hända det blir två omgångar dela då resten på hälften). Lägg laxen ovanpå gurkan. Ta ur avokadon och dela i stavar. Lägg avokadostavarna på laxen och gräslöken bredvid. Rulla ihop så att rullen blir tvärsrandig av gurkan. Snurra ihop hårt och lägg i kylen. Vid servering stick in tandpetare 2-3 cm isär och dela mellan dem. Klicka ut gräddfilen på toppen av dem och strö över sesamfröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar