fredag 18 augusti 2017

Baconpirog

2-3 piroger per portion är lagom.

Baconpiroger
9-12st
100 g smör
1.5 dl vatten
25 g jäst
0.5 msk socker
0.5 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl 
fyllning:
3 paket bacon
2 gula lökar
1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med vattnet. Låt svalan till fingervarmt och rör ner jästen. Rör ner övriga ingredienser och låt jäsa ca 30min.
Dela bacon och skala och hacka löken. Stek bacon och lök ihop tills löken är mjuk. Dela degen i delar och forma till runda bollar, låt jäsa i 15min. Kavla ut och fördela bacon och lök på dem. Tryck ihop pirogerna och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 9-10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar