Ananaskakor
ca 16st
1 äggula
1 msk vatten
fyllning:
600g krossad ananas med juice
zest och juice från en citron
2 dl socker
2 msk honung
deg:
1 dl honung
1 dl olja
1.5 msk vatten
0.5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4.5 dl vetemjöl
Koka fyllningen på medeltemperatur tills det mesta av vattnet är borta. Sänk värmen och rör hela tiden medan resten av vattnet kokar bort. Låt sen svalna helt innan det är dags att fylla degen.
Blanda degen och låt vila i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
Dela fyllning och degen i lika många delar och forma till degen till en boll. Tryck ett hål i mitten av bollen och fyll den. Tryck ut degen så att den täcker fyllningen och knip ihop.
Grädda i 8 min. Vispa ihop äggula och vatten och pensa med. Grädda i 8min till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar