Tofucarnitas
5 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk rökt paprikapulver
3 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 krm chiliflakes
3 dl Coca Cola
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk ljus soja
2 lagerblad
1 tsk flytande honung
1 apelsin, saft
1 lime, saft
400 g fast tofu
olja
salt och peppar
rostad majskräm:
3 dl majs
1 tsk rökt paprikapulver
1 vitlöksklyfta
0.5 dl matlagningsyoghurt
smör
salt och peppar
tillbehör:
tortillas
sallad
tomater
5 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk rökt paprikapulver
3 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 krm chiliflakes
3 dl Coca Cola
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk ljus soja
2 lagerblad
1 tsk flytande honung
1 apelsin, saft
1 lime, saft
400 g fast tofu
olja
salt och peppar
rostad majskräm:
3 dl majs
1 tsk rökt paprikapulver
1 vitlöksklyfta
0.5 dl matlagningsyoghurt
smör
salt och peppar
tillbehör:
tortillas
sallad
tomater
Skala lök och vitlök. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Stek löken och vitlöken i en gryta. Tillsätt kryddorna och stek några minuter till. Pressa apelsinen och limen. Tillsätt allt utom tofun och låt puttra. Tärna och bryn tofun. Lägg tofun i såsen och låt koka i 30min-2h.
skala och pressa vitlöken. Bryn majs, vitlök och paprikapulver i ett par minuter i oljan. Mixa med matlagningyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med tortillas, sallad och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar