Fläskfile med grönpeppar
4 portioner
600g fläskfile
0.5 tsk salt
1 msk smör
1 schalottenlök
1 tsk grönpeppar
1 dl sherry
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk grönpeppar
1 msk maizena
4 portioner
600g fläskfile
0.5 tsk salt
1 msk smör
1 schalottenlök
1 tsk grönpeppar
1 dl sherry
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk grönpeppar
1 msk maizena
Skala och finhacka löken. Putsa filén och skär den i skivor. Bryn köttet på båda sidor. Lyft upp köttet och stek lök och grönpeppar i samma stekpanna. Häll på sherry, vatten och kalvfond. Låt koka ihop till halva mängden. Sila av skyn. Lägg tillbaka köttet i pannan. Vispa ihop skyn med maizenas och häll över köttet. Lägg i grönpepparen. Låt såsen puttra ett par minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar