fredag 29 november 2019

Pumpakaka


Pumpakaka
100g rumsvarmt smör
1.75 dl socker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2.5 dl creme fraiche
pumpafyllning:
4 dl pumpapure
1.75 dl socker
1 tsk kanel
0.5 tsk salt
0.5 tsk ingefära
1 krm nejlika
2 ägg
1 dl grädde
topping:
75g smält smör
2.5 dl muscovadosocker
2 tsk kanel
2.5 dl grovhackade pecannötter

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen en i taget till en slät smet. Blanda i de torra ingredienserna och till sist creme fraichen. Blanda ingredienserna till pumpafyllningen. Rör ihop ingredienserna till toppingen.

Lägg hälften av kaksmeten i botten på formen. Fördela pumpafyllningen ovanpå. Klicka ut resten av kaksmeten övanpå och strö över toppingen. Grädda i 30min och sänk sen värmen till 150 grader och grädda i 30min till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar