Det går att byta ut köttet mot köttfärs om man vill snabba på matlagningen lite.
Cornish pasties
5 portioner
Pajdeg
4.25 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
0.5tsk senapspulver
125 g margarin
1 krm salt
2-6 msk vatten
Fyllning
250g nötkött, finhackad
1 potatis, skalad och finhackad
1 gul lök, skalad och finhackad
0.5 dl persilja, hackad
0.5 dl köttbuljong
vitpeppar
salt
0.25tsk stark senap
1 tsk riven pepparrot
1 uppvispat ägg till pensling
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt ihop pajdegen och låt den vila i kylen. Blanda ihop fyllningen. Kavla ut degen ca 3mm tjockt och ta ut sex till nio rundlar på ca 14-16cm i diameter. Fördela fyllningen mellan pirogerna. Pensla kring kanten och pressa ihop pirogerna i halvmåneform. Tryck ihop kanten ordentligt. Pensla med ägg och grädda i 10 min, sänk sen temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar