söndag 18 juni 2017

Cornish pasties

Det går att byta ut köttet mot köttfärs om man vill snabba på matlagningen lite.

Cornish pasties
5 portioner
Pajdeg 
4.25 dl vetemjöl 
2 dl grahamsmjöl 
0.5tsk senapspulver 
125 g margarin 
1 krm salt 
2-6 msk vatten 
Fyllning 
250g nötkött, finhackad 
1 potatis, skalad och finhackad 
1 gul lök, skalad och finhackad 
0.5 dl persilja, hackad 
0.5 dl köttbuljong 
vitpeppar 
salt 
0.25tsk stark senap 
1 tsk riven pepparrot 
1 uppvispat ägg till pensling

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt ihop pajdegen och låt den vila i kylen. Blanda ihop fyllningen. Kavla ut degen ca 3mm tjockt och ta ut sex till nio rundlar på ca 14-16cm i diameter. Fördela fyllningen mellan pirogerna. Pensla kring kanten och pressa ihop pirogerna i halvmåneform. Tryck ihop kanten ordentligt. Pensla med ägg och grädda i 10 min, sänk sen temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar