Krispig kycklig med grön curry, nudlar och kimchislaw
6 portioner
2 paket risnudlar
Krispig kyckling
6 portioner
2 paket risnudlar
Krispig kyckling
1.5kg kycklinglårfilé
2 msk rostade sesamfrön
olja
salt och peppar
Grön curry
Grön curry
2 cm färsk ingefära
1 färsk grön chili
4 klyftor vitlök
1 stjälk citrongräs
4 salladslökar
sesamolja
3 dl kycklingbuljong
400g kokosmjölk
1 lime
150g haricot verts
Kimchislaw
Kimchislaw
kinakål
1 knippa rädisor
1 schalottenlök
2 cm färsk ingefära
2 lime
1 chili
sesamolja
Finstrimla hälften av kinakålen, rädisorna och schalottenlöken. Riv ingefäran. Pressa limen. Finhacka chilin. Blanda allt.
Mixa ingefära, chili, vitlök, citrongräs och salladslökar med sesamoljan. Koka med buljong och kokosmjölk.
Krydda och stek kycklingen krispigt. Strö över sesamfrön.
Lägg i haricot verts i curryn och pressa i limen. Koka nudlarna.
Servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar