onsdag 9 juni 2021

Vilda Wallenbergare

Ursprungligt recept från Feeders.


Vilda Wallenbergare
9 portioner
Wallenbergare:
1 kg viltfärs
5 äggulor
2 tsk salt
2 tsk hel svartpeppar
0,5 tsk torkad timjan
3 enbär
4 dl grädde
4 dl ströbröd
100 g smör för stekning
Mandelpotatismos:
2 kg mandelpotatis
100 g smör
4 dl grädde
2 dl mjölk
lite riven muskotnöt
salt och svartpeppar

Mortla kryddorna ordentligt. Blanda färs med äggulor och kryddor med en slev. Vispa ner grädden i köttfärssmeten. Låt stå i kylen i en halvtimme så den sätter sig. 

Forma till 12-16 tjocka biffar. Panera biffarna i ströbröd och ställ den i kylen i väntan på stekning.

Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Pressa potatisen. Låt smöret smälta ner och strö över kryddorna. Vispa ner grädde och mjölk med en ballongvisp tills moset har en bra konsistens.

Stek biffarna på båda sidorna och efterstek i ugnen till biffarna är 60 grader i mitten.

Servera med lingonsylt och grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar