måndag 10 maj 2021

Palestinsk kyckling

Recept ursprungligen från Zeinas kitchen

Palestinsk kyckling
5 portioner
1 kg kycklingklubbor
1 msk vitlökspulver
1 citron
3 st gula lökar
olja
Kryddblandning:
2 msk sumak
2 tsk sjukryddor
1 tsk kummin
1 tsk svartpeppar
0.5 tsk mald kardemumma
1 krm riven muskotnöt
2 tsk salt
Garnering:
100 g cashewnötter

Pressa citronen och häll över kycklingklubborna. Strö över vitlökspulvret. Blanda kryddblandningen. Strö över allt utom en matsked över kycklingen. Låt kycklingen marinera över natten. 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ringla över olja. Låt tillagas i ugnen i ca 35min tills kycklingen är genomstekt. 

Skala och grovhacka löken. Stek löken mjuk i oljan. Strö över resten av kryddblandningen och låt steka i några minuter till. 

Strö lök och nötter över kycklingen vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar