lördag 20 januari 2018

Clementinpannacotta


Clementinpannacotta
4 portioner
2 clementiner 
2 gelatinblad
3.5 dl grädde
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
Mandelkrokant:
25 g smör
0.75 dl strösocker
1 dl hackad mandel

Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllene. Rör då och då. Vänd ner mandeln och låt koka under omrörning någon minut. Häll ut på baklåtspapper och låt svalna. Krossa krokanten i mindre bitar.

Riv skalet av clementinerna och pressa juicen ur dem. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädde och socker i en kastrull och koka upp. Rör ner clementinsaft- och skal.
Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma gräddblandningen och låt smälta. Rör ner vaniljpulvret.
Fördela smeten i portionsglas. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

Lägg lite krokant ovanpå pannacottan vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar