söndag 17 december 2017

Chokladfudge med nötter


Chokladfudge med nötter
ca 40 bitar
100 g mörk choklad 
300 g ljus choklad
1 burk kondenserad mjölk
40 gram smör
1 krm salt
Karamelliserade nötter:
1.5 dl strösocker
2 msk vatten 
200 g rostade nötter
25 g smör

Lägg sockret och vattnet i en stekpanna och låt smälta. Lägg i smör och nötter. Rör runt och häll ut på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka nötterna. Klä en form på 15*25cm med bakplåtspapper. Dela chokladen i bitar och värm den i micron till den nästan har smält. Värm upp den kondenserade mjölken i en kastrull till den är ljummen. Tillsätt chokladen och värm under omrörning till chokladen har smält. Rör sen i smöret och saltet. Rör i nötterna och häll ner i formen. Låt svalna i rumstemperatur och sen kallna i kylen innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar