tisdag 2 maj 2017

Cupcakes med rabarber


Cupcakes med rabarber
10-30 beroende på storleken
60 g smör 
2dl socker 
1 ägg 
Skalet av 0.5 citron 
1 tsk vanilj 
100 gram vetemjöl 
0.5 tsk bakpulver 
1dl mjölk 
1dl finhackad rabarber
1 nypa salt 
Frosting 
75 g philadelphia cream cheese 
25 g smör 
4 msk rabarbermarmelad eller kompott 
1 tsk vanilj 
2 dl florsocker

Ta fram smöret i god tid så det blir riktigt mjukt. Ta även ut ägg och mjölk ur kylen så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 175 grader. Ner med smör och socker i en skål och vispa med elvisp. Vispa smör och socker tills det är en grynig massa och knäck sen i äggen. Vispa vidare till en fluffig smet. Riv i citronskalet. Tillsätt vaniljen. Rör om så allt blandats. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i smeten och rör så det blandats om och inga klumpar återstår. Häll i mjölk, salt och rabarber. Rör om igen. Fyll formarna till 50-60% och stoppa in i ugnen cirka 15 minuter.

Vispa cream cheese och smör tills det är helt blandat och klumpfritt. Tillsätt rabarber och vanilj och rör tills även det är utblandat. Sikta i hälften av florsockret och vispa tills det är helt blandat och nu börjar mer likna en fluffig smet. Därefter siktar man ner resten av florsockret och vispar tills det man har är en god frosting, redo att spritsas eller bredas ut på cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar