lördag 7 januari 2017

Tiramisusmakande peti choux



Tiramisusmakande peti choux
20-25 st
deg:
2 dl vatten
100g smör
1 tsk socker
0.5 tsk salt
3.5 dl vetemjöl
4 ägg
1 äggvita
1 ägg + 1 msk vatten att pensla med
kaffekräm:
2 dl grädde
1 dl starkt kaffe
3 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk maizena
50g smör
dekor:
3 dl vispgrädde
100g mascarpone
1 tsk vaniljpulver
kakao att pudra över

Börja med att göra fyllningen. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Rör ner mjölen tills det blir en slät smet. Rör försiktigt ner kaffet och sen grädden. Häll över i en kastrull och värm försiktigt under omrörning till blandningen tjocknar. Rör ner smöret. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 grader. Låt vatten, smör, socker och salt koka upp. Ta bort grytan från värmen och rör snabbt ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och rör konstant tills blandningen gulnar och släpper från kanterna.  Vispa degen med elvisp så den svalnar något, tillsätt sedan ett ägg i taget tills det blir en slät smet.  Fyll en spritspåse med en stor tyll och spritsa ut. Pensla med äggblandingen och grädda i 10min. Sänk temperaturen till 175 grader och låt dem gräddas i 25min till.

Mixa mascarpone med grädde och vaniljpulver medan peti chouxerna svalnar.  Fyll sen dem med kaffekrämen med hjälp av en sprits. Spritsa mascarponekrämen ovanpå och pudra kakao över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar