tisdag 26 januari 2016

Regnbågshjärtan

Det här inlägget har tagit lång tid att skriva då det är många steg för att få de här snygga kakorna men nu så när jag är hemma och vabbar med stora tösen. Jag följde instruktioner som hade blivit delade på facebook, det kan underlätta och titta där för det är en video.

Regnbågshjärtan
150g smör
2dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3.5 dl vetemjöl
hushållsfärg i sex kulörer
1 uppvispad äggvita.

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Rör sen ner ägg och till sist vetemjölet. Ta undan hälften av degen. Resten av degen delar du i sex bitar som du sen färgar med hushållsfärg i olika färger. Ta fram ditt minsta hjärtformade pepparkaksmått. Mät höjden på det och dela i sex delar. Kavla ut varje färg till rektangulära bitar med den tjockleken du just mätte upp. Lägg degrektanglarna i ordning efter regnbågen, pensla med äggvita mellan varje lager.
Skär degen i strimlor som är lika breda som pepparkaksmåttet är djupt. Tryck ut hjärtan. Lägg ihop hjärtana till långa rader, pensla med äggvita emellan. 
Tryck fast den vita degen runt om och rulla försiktigt till runda kakor. Låt degen vila i kylen en stund innan du skär upp kakor som är ungefär 5mm tjocka. Lägg dem på en plåt och grädda i 8-10min





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar