måndag 31 augusti 2015

Jordgubbsbiskvi

Heavenly cupcake hade vad som lät ett smaskigt recept på jordgubbsbiskvier men som jag ville förenkla lite.

Jordgubbsbiskvi
24 kakor
3 dl hasselnötsmjöl
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
fyllning:
150g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl jordgubbar
topping:
200g vit choklad

Blanda smeten. Låt stå och tjockna i 15min. Sätt ugnen på 200 grader. Pudra arbetsbänken och degen med florsocker och kavla ut till en halvcentimeter tjock deg. Tryck ut 5cm kakor. Grädda i 8-10min. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Dela jordgubbarna och rör ner dem försiktigt i smörkrämen. Bred på smörkrämen på kakorna toppigt. Smält chokladen och doppa kakorna i dem och låt dem stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar