fredag 27 februari 2015

Fläskfilespett med saltbakad potatis.

Grillspett funkar fint i ugnen om man inte orkar starta grillen, fast godast blir det så klart på grillen.

Fläskfilespett
4 portioner
500g fläskfile
2 röda lökar
2 paprikor
grillspett
marinad:
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
2 krm peppar
2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
1 tsk salt
0.5 dl olja

Skiva fläskfilen. Blanda marinade och lägg i köttet i minst en timme. Dela lök och paprika. Varva på grillspetten. Grilla i 5min eller 10min på 250 grader i ugnen.

Saltbakad potatis
4 portioner
1.5kg delikatesspotatis
3 msk olja
3-4 msk havssalt

Borsta potatisarna. Vänd potatisen i en bunke med oljan. Häll ut i en form och strö över saltet. Häll upp i en ugnsfast form och grädda i 225 grader i 35-45min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar