söndag 18 maj 2014

Maskroskaka

Maskrosor är ett fint och gott tecken på sommaren. Maskrosen kan användas till sirap, soppa, sallad och mycket mer. Förslaget att göra en kaka hittade jag i en facebookgrupp.

Maskroskaka
2 ägg
0.5 dl honung
0.75 dl socker
0.75 dl olja
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 msk bakpulver
4.5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
5 dl maskrosblommor

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Skaka blommorna och skär av blombottnarna. Vispa smör, honung och socker till en ljus kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.Vispa ner övriga ingredienser förutom maskrosblommorna. Rör sen ner maskroskronbladen. Grädda i ugnen i 30-40min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar