onsdag 23 april 2014

Äpplepaj med mandel

Det är gott att få något knaprigt på sin paj. Det här receptet kommer bakas flitigt i höst.

Äpplepaj med mandel
8 portioner
deg:
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl socker
150g smör
fyllning:
3-4 äpplen
1 dl socker
1 tsk kanel
5 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl creme fraiche
1 dl mandel
1 tsk mald kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop degen och tryck ut den i formen. Förgrädda i 10min. Skiva äpplena tunt och blanda med socker och kanel. Lägg i botten av formen. Blanda ägg, socker, vaniljsocker och creme fraich. Häll över äpplena. Hacka mandeln. Blanda mandel och kanel och strö över. Sänk värmen på ugnen till 175 grader och grädda i 40-45min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar