torsdag 11 juli 2024

Födelsedagsbuffe


 

Vi körde buffe till 16-årskalaset. 

Tofuspett
4 portioner
400 g fast tofu
marinad:
0.5 dl finhackad persilja 
1 msk hackad dill 
1 msk olja
10.5 dl vitt vin
0.5 citron, saften
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader

Skär tofun i långa stavar och trä upp på grillspett. Lägg i en form. Pressa vitlöken och blanda med övriga ingredienser till marinaden och häll över grillspetten. Vänd runt så att de täcks helt. Låt stå i minst 30 minuter. Vänd spetten då och då

Stek i ugnen i ca 5min.


Marinerad Oumpf
4 portioner
700g oumpf chunks
Marinad:
0.5 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk dragon
1 msk senap
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 dlvatten
1 dl olja
2 msk vitvinsvinäger

Sätt ugnen på 200 grader

Pressa vitlöken och blanda med övriga ingredienser till marinaden. Blanda med oumpfen och låt marinera i minst 30min.

Stek i ugnen i ca 5min.


Kyckligsspett
10 portioner
2 kg kycklingfilé
Glaze:
0.5 dl bbq sås
2 msk muscovadosocker
3 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
0.5 dl rapsolja
salt, peppar

Tina kycklingfiléerna om de är frysta och dela i tre delar på längden. Trä på grillspett. 

Grilla några minuter på varje sida och pensla på galgen under tiden. 


Helstekt fläskkarré med persika
10 portioner
2 kg hel fläskkarré
glaze:
1 persika
1 lime
2 msk honung
0.5 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur persikan. Mixa glazen. Pensla karren med glazen och grädda de i 1h. Pensla igen och låt den steka ytterligare 1h i i 175 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar