Ursprungligt recept från Zeinas kitchen
Finsk jordgubbs- och rabarberpaj
12 pportioner
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
500 g rabarber och jordgubbar
12 pportioner
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
500 g rabarber och jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker fluffigt. Rör ner ägg. Rör ner övriga ingredienser till pajdegen. Tryck ut i pajformen.
Dela jordgubbar och rabarber. Fördela majoriteten på pajdegen. Rör ihop creme fraiche ägg, socker och vaniljsocker och häll över. Strö över resten av rabarber och jordgubbar.
Grädda i 45min tills pajen har stannat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar