Ursprungligt recept från Underbara Clara
Snöig saffranskaka
100 g smör
0.5g saffran
5 ägg
3.5 dl socker
1.5 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Glasyr:
200 g färskost
25 gr smör
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
1.5 dl kokosflingor
100 g smör
0.5g saffran
5 ägg
3.5 dl socker
1.5 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Glasyr:
200 g färskost
25 gr smör
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
1.5 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Bryn smöret och rör ner saffranen.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner bakpulvret och filmjölken. Rör ner mjölet och till sist smöret. Häll up i formen och grädda i ca 40min.
Vispa ihop allt utom kokosen till glasyren.
Bred ut glasyren på kakan när den har svalnat och strö över kokosen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar