Samgyeopsal
4 portioner
700g färskt sidfläsk
0.5 dl sesamolja
salt och peppar
4 portioner
700g färskt sidfläsk
0.5 dl sesamolja
salt och peppar
salladsblad
picklade grönsaker
Ris
ssamjangsås:
1 dl miso
2 msk gochujang
2 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta
2 tsk sesamolja
1 salladslök
2 tsk rostade sesamfrön
ssamjangsås:
1 dl miso
2 msk gochujang
2 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta
2 tsk sesamolja
1 salladslök
2 tsk rostade sesamfrön
Pressa vitlöksklyftan och strimla salladslöken fint. Blanda såsen. Skär eventuell svål från fläsket och skiva tunt. Stek så det får fin yta på båda sidorna. Singla sesamolja över köttet.
Servera allt ihop och ät i salladsblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar