ca 20st
150g smör
0.5 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl ljus sirap
1 tesked vaniljsocker
1 ägg
1 krm salt
1 tesked bakpulver
4 dl vetemjöl
Kolafyllning:
1 dl socker
50 g smör
1 msk ljus sirap
0.5 dl grädde
0.5 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält socker, smör och sirap till kolan i en kastrull på medelvärme. Låt det koka i ca 4-6 minuter, tills blandningen tjocknar. Tillsätt grädde och flingsalt och låt sjuda i ytterligare 2-4 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.
Vispa smör, socker och farinsocker i en skål tills det är krämigt. Tillsätt ägget och vaniljsocker och vispa tills blandningen är jämn. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och rör ner i smörblandningen tills en deg formas.
Forma degen till små bollar och placera dem på en bakplåt. Gör ett hål i varje boll med tummen och fyll det med den saltade kolan. Grädda i ugnen på i 12-18 minuter tills kakorna är lätt gyllenbruna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar