Potatis som risotto
5 portioner
800g potatis
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk smör
1 msk olja
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 buljongtärning
1 krm mald svartpeppar
1 dl riven ost
5 portioner
800g potatis
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk smör
1 msk olja
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 buljongtärning
1 krm mald svartpeppar
1 dl riven ost
Skala och fintärna potatisen. Skala och finhacka löken.
Fräs vitlök och lök försiktigt i smör och olja så att löken blir genomskinlig men inte brynt. Häll på vitt vin och låt koka utan lock tills bara hälften återstår.
Häll i grädde, smula ner buljongtärning och låt koka upp. Lägg potatisen i såsen och låt sjuda under ständig omrörning cirka 25 minuter. Peppra.
Ta kastrullen från värmen när potatisbitarna mjuknat. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar