Lakritsmarshmellows
ca 60st
2.5 msk gelatinpulver
1 dl kallt vatten
3.5 dl strösocker
2.5 dl ljus sirap
0.5 dl vatten
2.5 msk gelatinpulver
1 dl kallt vatten
3.5 dl strösocker
2.5 dl ljus sirap
0.5 dl vatten
1 krm salt
1 tsk lakritspulver
3 msk finkrossad turkisk peppar
1 msk solrosolja
2.5 dl florsocker
1 msk solrosolja
2.5 dl florsocker
Blanda gelatinpulvret med 1 deciliter kallt vatten i en bunke. Blanda socker, sirap, salt och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt allt smälta på låg värme tills sockret löst sig.
Höj värmen och koka blandningen utan att röra om, tills termometern visar 130 grader
Vispa ner sockerblandningen i gelatin– blandningen. Höj hastigheten och vispa blandningen tjock och vit, 5–10 minuter. Tillsätt lakritspulvret och turkisk pepparkrossen
Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna och pensla med olja. Häll i smeten och bred ut med en slickepott eller baksidan av en sked. Olja om det kladdar.
Täck med florsocker och låt stå över natten. Skär kakan i bitar och rulla dem i florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar