Grillad lammracks och smörad dragonsky
4 portioner
1.5 kg lammracks
marinad:
2 vitlöksklyftor
1 knippe timjan
1 msk olja
salt & peppar
sky:
1 msk muscovadosocker
3 dl rödvin
1 rödlök
6 vitpepparkorn
1.5 msk oxfond
4 persiljekvistar
4 dragonkvistar
50g smör
4 portioner
1.5 kg lammracks
marinad:
2 vitlöksklyftor
1 knippe timjan
1 msk olja
salt & peppar
sky:
1 msk muscovadosocker
3 dl rödvin
1 rödlök
6 vitpepparkorn
1.5 msk oxfond
4 persiljekvistar
4 dragonkvistar
50g smör
Krossa vitlök och timjan. Blanda med olja och salt och peppar. Gnid in racksen. Låt marinera minst en kvart.
Skala och hacka rödlöken. Koka ihop allt utom smöret och låt reducera till hälften. Sila av. Låt smöret smälta ner i skyn precis vid servering.
Grilla sidorna på köttet direkt så det får färg och lägg sen på indirekt värme tills köttet nåt ca 58 grader.
Till maten drack vi Domaine des Pasquiers, Plan de Dieu, 2022 som passade jättebra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar