Engelsk köttpaj
5 portioner
600 g högrev
2 lökar
200 g champinjoner
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 krm torkad timjan
2 msk tomatpure
salt och peppar
5 portioner
600 g högrev
2 lökar
200 g champinjoner
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 krm torkad timjan
2 msk tomatpure
salt och peppar
olja
pajdeg:
7.5 dl vetemjöl
2 tsk salt
350 g smör
2 dl vatten
1 ägg
pajdeg:
7.5 dl vetemjöl
2 tsk salt
350 g smör
2 dl vatten
1 ägg
Skala och hacka löken. Putsa och tärna högreven i bitar om 2cm. Dela champinjonerna. Stek kött och lök i oljan. Rör ner mjölet. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i 2-3 timmar.
Rör snabbt ihop allt till pajdegen utom ägget. Låt vila i kylen minst en timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla drygt hälften av pajdegen till en cirkel du täcker botten med. Fyll pajen. Kavla ut resten av pajdegen och täck pajen med. Skär skåror i toppen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 10min, stäng av värmen och låt grädda i ytterligare 20min på eftervärmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar