fredag 6 juni 2025

peach melba rulltårta


Peach melba rulltårta
3 ägg 
1.5 dl socker 
1.75 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vatten
Strössel:
1 msk strösocker
2 msk kokosflingor
Fyllning:
1.5 dl persiko- eller aprikosmarmelad
150 g färska hallon

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Rör ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna, blanda dem i smeten. Häll i långpannan. Grädda i 5 min.

Strö socker och kokos på ett bakplåtspapper. Stjälp up kakan ovanpå. Dra av det tidigare pappret försiktigt. Låt svalna lite. Bred på marmeladen och strö över hallonen. Rulla ihop hårt. Lägg med kanten nedåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar