Ursprungligt recept från Underbara Clara.
Linssoppa med spenat
6 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk curry
1.5 liter vatten
4 tärningar grönsaksbuljong
4 dl torkade röda linser
400 gr krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk hela senapsfrön
1 tsk paprikapulver
250 gr bladspenat
Salt, vitpeppar
6 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk curry
1.5 liter vatten
4 tärningar grönsaksbuljong
4 dl torkade röda linser
400 gr krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk hela senapsfrön
1 tsk paprikapulver
250 gr bladspenat
Salt, vitpeppar
Skala och hacka löksorterna. Fräs löken och curryn i lite olja.
Tillsätt buljong, linser, krossad tomat, lagerblad, senapsfrön och paprikapulver. Låt småkoka i ca femton minuter
Blanda ner spenaten och låt soppan koka upp. Smaka av och krydda enligt önskemål.
Servera med mjukt bröd och kanske en klick creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar