onsdag 7 november 2018

Ostkaka med tjinuski dekorerad med en fjäril


Ostkaka med tjinuski dekorerad med en fjäril
8 portioner
Botten:
2 dl smulor av chokladkakor
100 g choklad
Fyllning:
400g naturell färskost
1 dl socker
2 ägg
1 citron
Tjinuski:
2 dl grädde
1 dl muscovadosocker
Fjäril:
100g choklad

Tag en papper med en ritad fjäril på vik den på mitten och lägg den i en uppslagen bok. Smält och temperera chokladen. Spritsa ut chokladen efter mönstret på fjärilen. Vik lite i boken och låt och stå och stelna.

Sätt ugnen på 150 grader.  Smält chokladen och blanda med kaksmulorna och tryck ut i pajformen. Grädda i ca 10 minuter i ugnen. Vispa ihop färskost och socker och blanda i äggen en i taget. Pressa halva citronen och blanda i. Häll i formen och grädda i ca 20min.

Koka ihop grädde och socker tills smeten klarar ett kulprov. Häll över pajen när den är klar. Låt svalna och lägg på fjärilen precis innan serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar