Iden kommer från feeders
Fläskberg
8 portioner
Karrén:
2 kg hel fläskkarré
salt och svartpeppar
smör för stekning
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
1dl barbequesås.
1 flaska öl
Vitlökssås:
1 vitlök
0.5 dl majonäs
2 dl gräddfil
1 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk färskpressad limesaft
salt och svartpeppar
Övrigt:
2 bollar mozzarella
2 paprikor
1 silverlök
Ställ en lergryta i blöt. Salta och peppra karrén och bryn runt om. Skala och klyfta löken och skala och krossa vitlöken. Lägg kött och lök i lergrytan, krydda med paprikapulver och häll över barbequesås och öl. Ställ i ugnen och sätt på den på 150 grader. Det tar ungefär 2 timmar för köttet att bli mört.
Ställ in den hela vitlöken tillsammans med grytan i ugnen. Efter halva tiden tar du ut den och låter den svala. Skala vitlöken och pressa den. Blanda med majonäs, gräddfil, kryddor och pressad lime.
Skiva mozzarellan och paprikorna. Skala och skiva löken tunt.
Ta upp och skiva köttet och sila köttet. Varva kött, ost, paprikor och lök i lergrytan. Häll över 4 dl av buljongen. Ställ in i ugnen igen och låt osten smälta lite lätt medan du dukar. Servera tex med klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar