Sesamstekta pilgrimsmysslor med grönsaker
4 portioner
600g pilgrimsmusslor
1dl svarta sesamfrön
30g smör
4 portioner
600g pilgrimsmusslor
1dl svarta sesamfrön
30g smör
olja
salt
grönsaker:
1 kvarts kålhuvud
100g skogschampinjoner
5 dl broccolibuketter
2 morötter
6 salladslökar
2 vitlöksklyftor
3cm färsk ingefära
salt
grönsaker:
1 kvarts kålhuvud
100g skogschampinjoner
5 dl broccolibuketter
2 morötter
6 salladslökar
2 vitlöksklyftor
3cm färsk ingefära
olja
3 msk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
3 msk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
Skär kålen i bitar. Kvadrera svampen. Strimla morötter a. Skär salladslöken i bitar. Pressa vitlöken och riv ingefäran. Stek grönsakerna i oljan i ett par minuter. Rör ner soja, sesamolja och honung och stek ett par minuter till.
salta pilgrimsmusslorna lätt och pensla dem med olja. Vänd dem i sesamfröna. Stek i smöret, ca 1min på varje sida. Servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar