Shabu-Shabu
4 portioner
700g lövbiff
4 portioner
700g lövbiff
200g fast tofu
1 salladslök
1 liten knippa shimeji eller ostronskivling
200g färsk spenat
200g salladskål
200 gram risvermicellinudlar
Ponzu sås
1 salladslök
1 liten knippa shimeji eller ostronskivling
200g färsk spenat
200g salladskål
200 gram risvermicellinudlar
Ponzu sås
furikake
buljong:
2 liter vatten
1 buljongtärning
2 msk soja
1 msk mirin
buljong:
2 liter vatten
1 buljongtärning
2 msk soja
1 msk mirin
Strimla lövbiffen, tärna tofun, skiva salladslöken och strimla salladskålen och svampen. Koka upp buljongen. Lägg i nudlarna och låt koka 2 två minuter. Lägg i köttet. Häll upp i skålar och lägg i grönsaker och svamp enligt önskemål. Vänd runt och krydda med ponzu sås och furikake. Ät omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar