Barbecue-karre
6 portioner
ca 2 kg benfri fläskkarré i bit
2.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
barbecue-glaze:
2 dl chilisås av ketchuptyp
2 msk socker
2 msk soja
1 dl äppelmos
2 tsk liquid smoke
2 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
6 portioner
ca 2 kg benfri fläskkarré i bit
2.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
barbecue-glaze:
2 dl chilisås av ketchuptyp
2 msk socker
2 msk soja
1 dl äppelmos
2 tsk liquid smoke
2 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
Gnid in karrén med salt och peppar. Stick in en köttermometer i köttets tjockaste del. Grilla på låg temperatur (ca 125 grader) tills innertemperaturen är 70°C, ca 1 timme.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda glazen.
Höj temperaturen på grillen. Pensla karren och grilla 3-4min på varje sida. Pensla varje gång du vänder köttet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar