torsdag 19 juli 2018

Jättegyoza


Jättegyoza
4 portioner
deg:
150g vetemjöl
50g rismjöl
1.5 tsk socker
1.5 tsk salt
1.5 dl hett vatten
fyllning:
300g blandfärs
1 tsk salt
1 tsk socker
1 msk soya
1 msk saké
1 msk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
200g finhackad vitkål
1 finhackad purjolök

Blanda ihop ingredienserna till degen tills den är slät och smidig. Låt vila medan du gör fyllningen.

Blanda ihop fyllningen till en smidig färs.

Kavla ut degen till rundlar och placera fyllningen på halva av dem. Pensla med vatten runt kanten och  vik ihop och tryck ihop kanten ordentligt. Stek med ihopsättningen uppåt och låt sen ångkoka i lite vatten tills fyllningen är tillagad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar