onsdag 18 juli 2018

Dorsia

När vi var barnlediga senast satsade vi på stort och åt en avsmakningsmeny på Dorsia. Maten var god och riklig men den var inte fantastisk för smakerna gifte sig inte riktigt i de olika rätterna, vid ett återbesök blir det nog något lättare och prova någon av drinkarna från baren. 

Vi började med en fördrink som bestod av skogsbärsjuice och bubbel. Det var gott men ganska sött

Sen blev det en modern tappning av ängamat. 

Det var ost, gåslever, stenbitsrom och grillad kyckling som var basen i de olika förrättsmumsbitarna. De var lite stora och hade gärna fått halverats för att få plats en en avsmakningsmeny.

Första riktiga förrätten var sparris med hollandaise och hackade nötter. Det var väldigt god men det är svårt att misslyckas med sparris. 

Sen var det pilgrimsmussla och äpple varvat och på hälldes en buljong med nässlor i. Det har var gott och ett annorlunda sätt att använda pilgrimsmussla.

Sen var det fisk med kalvbuljong och ärtor. Fisken var som ett kompakt fiskblock, buljongen tog över men ärtorna var väldigt goda. 

Lågkokt fläskkött med pulled pork täckt av tunt skivad rotselleri och jordärtskockspure


Första efterrätten var flera sorters glass med en anonym rulltårta. 


Sen kom det tre små kakor, macrons, beskvier och en tredje jag inte minns. De var jättegoda men vid det här laget var vi rejält mätta.


Sist ut var glassen med dill och vit choklad, den föll oss inte alls i smaken utan blev bara fel. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar